Figaro 2008.04.29. 16:28

Gö-gö csávó

Kedd délután van és a doktor bácsit várjuk, mert ma jön a szokásos heti látogatásra. Alex fejlődig tegnap mértük a súlyát, a hétfőt néztük ki erre a célra ez azért is jó mert egy darabig keddenként jön a doki, és egyből tudjuk mondani mi az ábra, 3890gramm, ez úgy néz ki tök jó, 3670-el született, és még nincs két hetes, a napi mérést azért hagytuk ki, mert nem akarunk parás szülők körébe tartozni, most miért evett sokat, most miért keveset stb.. még a végén egy Excel táblát is csinálnák a súlyfejlődésből úgyhogy, úgy gondoltuk marad a heti egy, ezt javasolta az orvos is, hogy bőven elég. De jöhetne már az a doki, segítenénk Alexnek, de nem tudjuk mi a gáz, a probléma szerintem összetett, egyrészt soha nem büfizik, egyszerűen nem tudunk vele mit csinálni az összes praktikát, ami neten, illetve a doki, védőnő, rokonok elmondtak mindent kipróbáltunk eredmény nélkül, ehhez társul még a kaki nyomás szegényke egész nap nem kakil, látszik, hogy erőlködik, vörösödik a feje ordít, és amikor jön a hatalmas puki megnyugszik, de ez van, hogy nem jön, ilyenkor segítenénk de hogyan (?), repülőzünk, apán pihenünk, hason fekszünk, ez utóbbi egyébként egy darabig bejön, semmi hatás nem jön a puki, beugrottam a kolléganőmhöz hoztam vagy négy különböző teát a bioboltból, kimondottan csecsemőknek, hátha valamelyik segít, ha az orvos is rábólint…
A post cím, miért gö-gö csávó, még Alex megszületése előtt elterveztük, hogy a fej nem lesz fejecske a kéz, kezecske stb.. és nem fogunk értelmetlen szavakat használni, mint például a gö-gö ,még az elején erősen koncentráltam amikor gőgicsélt (ez is az a szó, de nincs rá jobb), hogy még véletlenül se utánozzam, szegény gyerek ne nézzen hülyének, hogy az apja értelmetlen szavakat mond, egyszer csak kiszaladt egy pici játék közben a gö-gö a számon, nem tudom ki nevetett jobbat, Ő vagy Alex anyu, én pedig vertem a fejem a falba, hogy én ilyet nem, nem tudom, hogy sikerült, azóta is minden egyes játék erős koncentrálás, hogy megfelelő szavakat találjak a gö-gö helyett, nem akarok én is az a bólogató kutyára hasonlító apuka lenni, aki vigyorral a fején bólogat közben jó hangosan gö-gö-zik, és közben hajtogatja a meki közepén, hogy szájacskádba tesszük kicsike kanalacskát, és így esszük a sékecskét, ez halálom. Azóta nem volt a számon kijövő gö-gö, mondjuk lehet az is segített, hogy Alex anyu megjegyezte, kíváncsi vagyok, mikor fogod mondani fürdés közbe a megmossuk a lábacskát vagy fejecskét, eddig elmaradt….

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepesz.blog.hu/api/trackback/id/tr3447381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakótárs · http://hommelette.blogspot.com 2008.04.30. 09:23:32

A kicsinyítőképzős beszédnek és a halandzsázásnak nem sok köze van egymáshoz. Az előbbi tényleg gáz, de a gagyogást, halandzsázást nem fogjátok megúszni, nem is érdemes küzdeni ellene. Majd amikor először ad ki szavakra és hangsúlyokra tudatos reakciókat, meglátjátok, hogy valami rejtelyes oknál fogva kizárólag a gügyögésre vigyorog. Na, akkor feladsz minden elvet.

A gyerek nem lesz butább, ha nem kizárólag "értelmes" szavakkal beszéltek hozzá, és nem lesz okosabb, ha Kantot olvastok neki. Szerintem inkáb Ella Fitzgerald vagy Louis Armstrong halandzsázós "scatjét" hallgassa vagy Weöres "din-don-diridongóját", mint mondjuk nagy politikusaink - látszólag értelmes szavakból álló - ünnepi beszédeit.

cucka 2008.04.30. 17:00:23

Pocakfájás, bántó szelek: próbáljátok ki az Espumizant vagy az Infacolt, nekünk az utóbbi nagyon bevált, szopi előtt szájba csöppenteni és ettől a levegő buborékai összegyűlnek és vagy alul (puki) vagy felül (büfi) formájában távoznak a gyermekből! :) De ezt valószínűleg doktorbácsi is ajánlani fogja. :)
Lakótárs: Tiéd a pöttyös labda! :))))

Figaro 2008.04.30. 17:23:48

ez a két cucc amire az mondja a doki, hogy 1 hónapos kórtol, már keresetm én is a neten, ilyen a Gripe water is ezt sokan futtatják, de ezt is csak akkortól
süti beállítások módosítása