Figaro 2008.04.30. 17:19

2 hetes nagy fiú

Ismét eltelt egy hét, mintha tegnap írtam volna, hogy „egy hetesek lettünk” és már itt a második hét, ez már elég kemény volt, a szívem szakadt meg ma, hogy nem tudok segíteni, még mindig nem megy a kaki meg a büfi, így délután háromra jutottunk odáig, hogy sikerült elaludnia, reggel 9-kor kelt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a cumisüveg egyszerűen nem kell neki simán kiköpi ebből próbáltuk adagolni neki a teát, a doki azt mondta, próbálhatjuk a Mecsek nevezetűt, ez tegnap eset még bejött ivott egy kicsit nem sokra rá nagy puki, és alvás reggelig, majdnem szó szerint Alex anyu keltette fél kettő magasságában, hogy most már jó lenne enni, mert fél 8 óta nem kajált. Reggel kilenctől viszont szegény szenved az üvegből a tea nem kellett, úgy ami belement a szájába azt úgy istenesen visszaköpte apára, a Mecsek tea nem jön be nála, kaptunk valami Babamosoly (Herbária) nevű édesköményt, ezt próbáltuk neki délután adni, üvegből ez sem ment kilöki a nyelvével a cumisüveget, itt jött a megváltó ötlet, kanál, valamelyik Aventes cucchoz kaptunk etető kanalat igaz kicsi, de úgy van kialakítva, hogy pont belefekszik a szájához szinte csak lapátolni kell bele a cuccost, így már szerencsére ment, nem mondom, hogy nem ment mellé úgy a negyede, de legalább a nagy részét megitta. Tényleg kipróbáltunk mindent, még a lázmérőzést is, ez mondjuk szerintem egy kicsit durva, a doki javasolta, hogy dugjuk be a lázmérőt a seggébe, majd húzzuk ki, ezt ismételgetve, ki jön a levegő egy jó nagy puki kíséretében, hát nálunk ez sem jött be. Mivel van AngelCare azért azt mondta nyugodtan fektessük hasra, ha csak így tud elaludni, ha gond lenne az úgyis jelez, csak ne szokja meg, hogy úgy alszik. Ez már néha segít, ha elalszik rajtam vagy Alex anyun (képen) utána beletehetjük az ágyba hasra, és tud aludni, de délelőtt ez sem ment, délelőtt semmi sem ment, de olyan édes volt, cumisüveggel a kezemben, kértem, hogy igyon egy kicsit ez tegnap segített, hátha ma is fog, tudjátok: apa segíteni szeretne neked, apa kedvéért igyál egy kicsit szöveg, ekkor megtört a jég és szlopálta egy darabig, de ez kevésnek bizonyult, jött a kanál és apakedvéért, érdekes de mintha értette volna, hogy apának, és anyának ez sokkal jobban fáj, hogy nem tud segíteni, és ezért itta. Most egy picit ébredezni kezdett, ezért gondoltam bedobom a babazene „remekművet” a cd-be remélem ettől visszaalszik, úgyis ezt hallgatták még a pocakban. Így ha nem kell fel Alex anyu is tud még aludni, Ő is csak azóta alszik, amióta a kisfiunk.  Jó hosszú nap van mögöttünk, remélem az éjszaka már nyugodtabb lesz……

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepesz.blog.hu/api/trackback/id/tr96448905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakótárs · http://hommelette.blogspot.com 2008.04.30. 23:25:15

Ha nem megy a cumisüveg, akkor - bármily hihetetlen - a pohárból ivás működni szokott. Én is alig hittem a szememnek. Az azért is jobb, mert nem nyel a tea mellé levegőt. Persze, ehhez ügyesen kell itatni, de két nap alatt bele lehet jönni.

Ha elég idős már, az Infacol vagy a Gripe Water tényleg sokat segít. És persze az sem mindegy, hogy az édesanyja mit eszik. Úgy tudom, minden csecsemő másra reagál, nálunk például a káposzta vagy a zellerszár gyilkos hatással volt a gyerekünk emésztésére.

cucka 2008.05.01. 08:54:45

Tudjátok még mit próbáljatok ki az Infacol használatáig? Hogy Térképász Anyu igya meg a borzasztó ízű édeskömény vagy kamilla teát. Ezt is csináltuk egy időben, hogy egyik nap egyik féle (édeskömény, fúj...), másik nap kamilla teát ittam meg egy nagy bödönnel (kb.1 literrel), anyatejjel szépen átmegy babócába. :) Nem tudom, hogy iszik-e Térképész Anyu szoptatósteákat, de abban van egy hatóanyag (konkrétan a kecskeruta), ami szokott pocakfájást okozni a babáknak. (a Laktoherb-be ez a gyógynövény nem szerepel)
És igen, ki kell tapasztalni, hogy mi az,a mit TérképészAnyu nem fogyaszthat, mert pocifájást okoz. Kicsi megnyugtatás: az esetek nagy százalékában a pár hetes manókra jellemző ez az éktelen pocifájás (meg kell tanulniuk feldolgozni a nehéz, zsíros anyatejet), aztán elmúlik és kis mértékben már mindent fogyaszthatunk (legalábbis mi most 5 hónaposan itt tartunk).
Pocifájásmentes hosszú hétvégét a Térképész családnak! :) És kitartás! :)

Figaro 2008.05.01. 09:04:24

Sziasztok!

nem eszik k betűset, ezt mondta a védőnő is...
a poháron már gondolkodtam én is, de okosan megvettem a csőrőst, ez ilyen szelepes valami, természetesen szívni kell és nem kell neki... , ha kinyitnak a boltok nézek másmilyet, állítólag kifelé hajoló kell, ilyen nincs itthon..

ez tetszik, jő ötlet Alex anyuval itatni a rettenetet, Laktoherb-et iszik Ő is, azóta járok a piacra friss tejet árulni :)))))

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.05.01. 09:30:03

Nagyon nehéz meghatározni mitől is fáj a gyermek pocakja. Vannak babák, akiknek a tápszertől is fáj és ehetsz száraz kenyeret és vizet, attól is....
Én mindent ettem, mivel vegetáriánus vagyok, nem hagyhattam ki sem a káposztát sem a többi k-betűset, szerencsém volt, a gyereknek meg sem kottyant...
A lázmérőzést nem igen ajánlom szerintem barbárság, ne gyakoroljátok, inkább igya az édekömény teák, de sajnos vannak babák, akiknek ettől is fáj.
Tudom, nagyon nehéz, főleg a rengeteg jótanács között kiigazodni, mégis Alex lesz az, aki eldönti mi a jó neki...
Legtöbbjüknél az infacol segített.
Drukkolok, hátha....
süti beállítások módosítása