Mielőtt kitérnék a spot lényegére, „egy olvasói aggodalomra” én is válaszolnék. Nincs még romokban a házasságunk, egyszerűen, azt próbáltam megvilágítani, hogy tökmindegy ki van otthon a gyerekkel, szükség van a másik félre is, nem csak a gyereknek, hanem az otthonlévő másik szülőnek is. Az nem pálya szerintem sehol, ha a másik emberrel nem tud tervezni, még az az napot sem gyakorlatilag délután négykor nem tudod, hogy a másik ígéretéhez híven hazaér e, vagy sem, és ez csak az aznap, azt nem tudod előre, még mondjuk péntek délbe, hogy másnap közös családi programot csinálsz, vagy megint csak kettesben kell gondolkodnod. Az jelenesetben a tervezés szempontjából tökmindegy, hogy maga a rendszer amiben dolgozik az a szar, mert mint rabszolgákat kezeli, vagy az ember Sztahanovista, bár ez útibbi más területen problémás, mert konkrétan a munkáján kívül semmi más érdekli, ez nálunk nem így van! Alex anyut igen is érdekli, csak másként fejezi ki, mint talán más, ebbe most nem mennék bele, hogy miért van rá értelmes pszichológiai magyarázat, hogy Ő úgy, ahogy fejezi ki a dolgait, ezt nem mondom, hogy megszoktam mert nem, és talán nem is fogom soha, de elfogadom, megváltozatni nem tudom, pedig próbáltam, van néha amikor talán bizonytalan vagyok, na akkor vannak a viták. Nem hiszem, hogy neked kedves „olvasó :)”, be kellene mutatnom! Viszont a linkelést utálom, ezt általában elsőre levágom, bár mostanában kezdi tökéjre fejleszteni, de még van mit gyakorolni, ráadásul ezt dolgot másrészről már Ő maga is sérelmezte, nem értem akkor miért van rá szükség. Összegezve: még semmi gond nincs a házasságunkkal, Alex is kezd maximálisan hozzászokni a dolgokhoz, de(!) ez természetesen hosszútávon nem fog működni, este 2, reggel 1 óra heti 6x, ettől nekem is és nem utolsó, legfontosabb Alexnek is több igénye van az édesanyjára. De ezt ne élezzük, ki ennyire csak a mi esetünkre egy egészséges családban szükség van mindkét szülőre, és a házasságban, a másik félre!  

Spot: Egy új elképzelés aminek a lényege egy mikrobusz, egy darab gyerek, egy darab szülő (a szülőnél hangsúly az 1) és egy darab gyerekülés. Sok fiatalt szülőt látok a városban „céltalanul” bolyongani a gyerekkel. Vannak persze játszóházak, de ezek egy idő után unalmasak, ráadásul elég költséges is, és nem egész napos program. Erre jött a nagy ötlet! Holnap Alex 13 hónapos állatkertet terveztem családilag, ebből családi nem lesz, mert Alex anyu délután 1-kor bejelentette, hogy Ő holnap is dolgozik, vasárnap én, tehát családi program kilőve. De mivel igen valószínű, hogy több család van ugyanebben a cipőben, így megszületett a nagy ötlet, megszervezzük pl. az állatkert, vidámpark, botanikus kert stb.. látogatását közösen. Így mondhatni mindenki jól jár, nem kell kettesben a gyerekkel menni, a gyerek több hasonló korú gyerekkel együtt játszhat, kirándulhat, és a szülő sem egyedül bolyong a városban, ráadásul sokkal költséghatékonyabb „falkában” mind utazni, mind belépőt fizetni. Ráadásul kialakulhat, mind a gyerekek, mind a szülők közt egy szimpátia, ami csak építőjellegű lehet a gyerek további fejlődésében, ráadásul valamilyenszinten a szülőben csökken a nem vagyok egyedül érzés/tudat. Véleményem és a pszichológusok szerint, 1-3 éves kor igen befolyásoló tényező a gyerek, későbbiekben felnőtt, lelki fejlődésében, akár már ide is kivetíthetjük a Maslow piramist/elméletet, az Önmegvalósításhoz szükséges alapokat ebben a korban tesszük le. DE! Itt is, mint mindenhol máshol van egy de, aki követni akarja ezt a példát, annak azért tisztában kell lennie azzal, hogy ez nem pótolja a másik szülőt. Behatóan tanulmányozom mostanában (régen is szenvedélyem volt) a pszichológiát, most, hogy van itthon még több időm, Alex mellet is így előkerült ismét Freud, kiegészülve a viktimológiával. Tehát erre konkrétan rákérdeztem pszichológus barátomtól is, hogy mi a véleménye az ötletemről. Vélemény egyezik, nagyon jó ötlet, de ésszel, ha ezek a kirándulások túl intenzívek, mármint, hogy túl sokat lógtok együtt a gyerekkel „falkában” és nem családban, a gyerekben ez marad meg, az első és meghatározó élmények nem apához,anyához kötődnek, hanem a falkához, (pl. apával és Joli nénivel, vagy anyával és Pista bácsival) ez a későbbiekben, nem feltétlen, de zavart okozhat a gyermekben. Tehát, ha követitek csak okosan „falkásodjatok”.                        

 

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepesz.blog.hu/api/trackback/id/tr121123392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása