Az első terhesgondozás is megvolt, minden egyéb ilyenkor szokásos vizsgálattal, olyan vészhelyzet módra vérkép, kis rutin (na jó ez nem, mondjuk nem mintha lenne valami fogalmam róla, hogy ez mit jelent ) vizelet, fogorvos, mintha Ross doki sorolta volna ama bizonyos kereskedelmi csatorna főműsoridejében vetített sorozatban, sokat nem értettem belőle. A védőnő állítólag szimpatikus fiatal csajszi, nagyon segítőkész, minden információt elmondott stb. - stb., ezt megerősíteni és cáfolni sem tudom, ez is egy olyan munkában töltött nap volt számomra, itt csak az „elbeszélésre” hivatkozhatok, és persze arra a röpke kb. 1 percre amikor bejelentkeztünk, és láttam én is, de ez is az a hely, ahol nem én döntök, hanem térképészanyu, vagyis Ő sem, hanem a körzet ahol lakunk, itt válogatni nem lehet, ha a lakcím Zsemle utca kifli ház akkor a védőnő Gipsz Rozália, mindegy, neki szimpatikus volt, és gondolom ez a lényeg. Tényleg amit én elmondhatok, nem egy Pamela Anderson vagy egy Cindy Crawford kinek mi az ideálja, de nem is ez a lényeg , ha tényleg jó én örülök….
Röpke egyórás beszélgetés végén megkaptuk a kiskönyvet, és egy raklapnyi reklám cuccot, hol és mit vásárolj, kedvezmény kuponokat a nagy drogéria lánctól, minta babás újságokat, milyen könyvek vannak a piacon, amit akár azonnal megrendelhetsz. Kiskönyv, az amivel lehet körbejárni az összes vizsgálatot, ahol szorgosan írogatnak bele, majd ezt a jó védőnőnk kielemzi legközelebbi találkozáskor, ami egyébként egybeesik, az első „családlátogatással”, tehát ki jön hozzánk megnézi, hová érkezik kis térképészünk. Ez így van rendjén, végre elérkeztünk ahhoz az időszakhoz amikor lassacskán lehet sétálgatni orvostól- orvosig az ilyenkor szokásos vizsgálatokra, azért használom a végrét, mert így nem az unalmas, információ nélküli hetek telnek, amikor ülsz és agyalsz, hogy vajon minden oké ott bent, hanem zajlik az élet, na jó ez erős túlzás mert még nincs minden héten valami, de mégis ahogy haladunk előre látjuk, hogy minden rendben, és mégis egy kicsit gyorsabban telik az idő.  
Itthon is telik az idő, így a 8. hét közepén, már elindultak a névvel kapcsolatos, nem nevezném vitáknak, inkább lobbizások, próbáljuk meggyőzni a másikat, hogy miért az a név a jó, ami nekünk tetszik. Sikeresen leszűkítettük a lánynév listánkat 4 lehetséges alternatívára, jelzem nálam csak egy jön be, (térképészanyu itt is lobbizok!!!!), a fiú név is szűkült két lehetségesre. A babakelengye lista is alakulgat……      

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepesz.blog.hu/api/trackback/id/tr24153685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.08.31. 11:25:13

Gipsz Rozália :))))) jó a humorod :)))
nagyon jók vagytok egyébként névválasztás terén, a 8. héten már csak ennyi lehetséges variáció...a mi kis Barnabásunk a 16. héten kapta meg a nevét :)))
egyébként a 12. hét után rohanni fog az idő, ezt mondják a kismamik...én is :)

Pöttye 2007.08.31. 20:24:32

Engem kíváncsivá tett, hogy mi maradt a tarsolyban.. :)

cucka 2007.09.01. 10:19:18

Engem is érdekelnének a név-variációk! :))) Örülök, hogy minden rendben Veletek...meghogy a Gipsz Rozi is ilyen szimpatikus védőnéni.:))) Én már a negyediket fogyasztom a védőnőkből, már a nevük sem fér el a kiskönyvem első oldalán és még mindig várható egy csere! :DDD (az első elment nyugdíjba, a helyettese egy multihoz ment dolgozni, az azután következő is csak helyettes volt, és a mostani csak szeptember közepéig marad itt a védőnői szolgálatnál, mert lejár a szerződése! :))) )

Desszertke 2007.09.10. 08:59:05

Az a lényeg,hogy térképészanyunak szimpatikus a nempamelaanderson.Elég "hálátlan" feladat védőnőnek lenni,de sajnos kikerülni nem lehet.
Természetesen engem is érdekelnének, hogy milyen nevek maradtak a kalapban?!
Problémamentes és boldog 9 hónapot kívánok Nektek!!
süti beállítások módosítása