Figaro 2007.08.15. 08:39

Orvos 2.0

Szomorú tényre tudatosultunk tegnapeste, a választott orvosunk lehet, hogy nincs a helyzet magaslatán. Ami még csak-csak áthidalható lenne, vagyis nem, a mi orvosunk legyen a legjobb :).
Amikor multi-vitaminnak minősítette, Czeizel Endre által futtatott magzatvédő vitamint, itt most csinálok egy kis ingyen reklámot, mert az Ő munkáját elismerem, ezért most lehet, sokan leköpik a monitort, vagy többet soha nem jönnek vissza az oldalra, de úgy gondolom, elég sok mindent letett az asztalra a születendő gyermekek védelmében. Tehát új dimenziók nyíltak a gondolkodásomban, mikor feleségem elmondta, hogy az orvos multi-vitaminnak nevezte az Elevitet. Ez még így magában kevés lett volna, lehet csak egy jópofa viccnek szánta, viszont tegnap kiderült, hogy orvosunk a helyileg illetékes korházunkban nem igazán praktizál, sőt a névsor apró betűs részében sem említik a nevét, 50 km-es körzetben egyetlen korháznál sem. Gondolatban az orvos mellett pro és kontra, mert őt nem tudjuk felhívni, épp nyaral. Gondolkodás tovább, szerencse a helyzetben, hogy a munkahelyén még egy boldog babaváró van, összehasonlítva az Ő orvosának hozzáállásával, mérlegeltünk, keresünk új orvost!   
Eset 7-re megtaláltuk, a helyi korházunk egyik főorvosát, illetve a mobilszámát, úgyhogy folyt.köv. ma este 19:40-kor új dokinál……   

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepesz.blog.hu/api/trackback/id/tr71140337

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.08.15. 09:23:26

ajánlanék valamit, ha majd a kismami hányingerrel, émelygéssel küzd...akkor a magzatvédő vitaminok csak fokozzák általában a tüneteket...reklám, de nézzetek utána a net-en a Hipp natal aktív-nak...ez egy várandós anyáknak készült vitaminszirup, nem szintetikus, 98% gyümölcstartalomból...a \"boázós\" időszakomban én is csak ezt tudtam szedni...de reméljük nem lesz nagyon hányós a kismami :)))

remélem szimpatikus lesz a doki, ez nagyon fontos, hogy megbízzatok benne...várom a beszámolót...

Figaro 2007.08.15. 09:38:58

ez remek, mert a betegtájékoztató szerint pont fordítva "Elevit Pronatal N.... Csökkenti a terhesség korai szakaszában gyakori émelygést, hányást és hányingert."
oksi,köszi,megnézzük, mert ha nem is minden nap, de már KEEEZDŐŐŐDIK :), reggel, este, néha éjjel, teljesen változó mikor, de itt a hányingeres időszak.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.08.15. 10:35:27

hát igen, valóban ez van ráírva, de a gyomor nem bírja azt a hatalmas lóadagot :))))
szegényke! kitartás a 12. hét körül elmúlik...
gyógyszertárban kapható, általában megrendelik, másnap ott van :)))

Figaro 2007.08.15. 10:43:09

:)))
a két nagy drogéria láncnál nem kapható???

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.08.15. 13:11:58

nem tudom én ott nem is néztem...ha nincs akkor gyógyszertárban biztosan :)

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.08.15. 13:13:09

csak egy halk kérdés, mert persze mindig a baba egészsége a legfontosabb...Térképész kisfiúnak készült? :)))))

Figaro 2007.08.15. 13:45:00

ez nagy kérdés :))), de, ha figyelembe vesszük a részleteket, kislánynév már van a fejembe (e mellett ezúton is lobbizom,mert térképészanyukának annyira nem jött be) , a fiún még nem is gondolkoztam… :), térképészanyuka, folyamatosan rózsaszín termékeket talál a neten :), ezen tények tükrében, akár fiú is lehet :)))))))))))), viccet félretéve, nem volt határozott cél a „fiúgyártás”, lényeg, hogy egészséges legyen, de a kérdés nyitott, még lehet, hogy nem is egyedül van :)))))

Lakotars · http://hommelette.blogspot.com 2007.08.16. 02:00:13

Nem értem, miért baj, ha az orvos multivitaminnak nevezi az Elevitet, amikor a gyártó (a Bayer) is annak nevezi, és az ATC-osztályozás szerint is annak számít. Ettől függetlenül ha az orvos nem a környéken praktizál, akkor tényleg érdemes másikat keresni.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2007.08.16. 12:46:58

Én azért nevezném multi-vitaminnak, mert nagyon multi és kimutatott tény, hogy ettől születnek az óriás-babák! A 12. hétig én nagyon fontosnak tartottam, mert valóban sokat pótol a szervezetbe, és nem kellett azon aggódjak, hogy ettem-e elég vitamindús ételt ahhoz, hogy a babám szépen fejlődjön a legfontosabb periódusban. De a 12. hét után ajánlott csökkenteni vagy abbahagyni, mert hatalmas étvágyat produkál, pedig a terhesség nem a zabálásról szól!

Figaro 2007.08.16. 20:09:28

ok meggyőztetek multivitamin :))))))))))))
süti beállítások módosítása